Recept od Jaroslavy H.
Nejrychlejší knedlíky
od chvíle, kdy se rozhodnete,
že je uděláte a dobou, kdy je budete servírovat na talíře, uběhne cca čtvrt
hodiny. Žádné vaření vody, nic takového!!! Do misky nakrájíme jeden a půl
včerejšího rohlíku na kostičky, přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé
mouky, 2 žloutky, asi půl lžičky soli, půlku prášku do pečiva (1 lžička) a
zalijeme jedním a půl čtvrtlitrovým hrnkem studeného mléka. Pak ušleháme 2
bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty. Vezmeme nějakou formu,
která dá knedlíkům tvar. Mně se osvědčila na bábovku (nejlépe z jenského skla,
keramiky, NE plechovou!!!!!!) Vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou.
Přesuneme do ní těsto a dáme do mikrovlnky "vlnit". No a pokud máte
troubu výkonem 750W tak to tam nechte prohánět se přesně 8 minut. Až se trouba
vypne počkejte
cca 1-2
minuty ať se těsto "uklidní" no a pak párátkem popíchejte a už jen
vyklopte na talíř a nakrájejte ostrým nožem (mně se ideální jeví ten s pilkou).
Pokud máte vajíčka od domácích slípek je knedlík krásně žlutý (můj případ).
Pokud vaříte z kupovanejch tak hold bude knedla světlá, ale to jí na chuti nic
nesebere. Přikládám pár fotek :-)) před pečením a po upečení :)
To byl recept od jedné
kamarádky – profesionálky Tasiany Aisen (pseudonym, pod kterým publikuje). Já
ten recept trochu obměnil pro menší množství, ne, že bych málo jedl, ale
protože nevlastním takovou skleněnou formu na bábovku. Po několika nezdařených
pokusech s různými formami jsem koupil silikonovou cake-formu, občas jí mívá
Aldi i Lidl. Ještě jednou opakuji, forma nesmí být z žádného kovu! Namísto
půldruhého hrníčku hrubé mouky jsem vzal jeden zarovnaný hrníček, totéž i s
mlékem. Namísto 1 ½ rohlíku jsem vzal jednu starou žemli, byli v ní nějaká
semínka, to jsou ty tmavé tečky v knedlíku (Magdalena Dobromila by ze mě měla
radost). Jedno vejce stačí a prášek do pečiva jsem neubral, klidně tam dejte
půlku balíčku, když jsem experimentoval s menším množství, vyšel mi knedlík
příliš kompaktní a těžký.
I ode mě pár
fotek z přípravy a naservírovaný talíř se Szegedínským gulášem, jak ho dělá má
žena – na indonézský způsob J J J
Žádné komentáře:
Okomentovat