(recept od Jany K.)
![]() |
Odkaz na zdroj receptu: http://www.justlovecookin.com/2011/11/estonian-kringel.html |
V domácí pekárně nebo ručně zadělejte kynuté těsto z:
300g hladké mouky
špetky soli
120ml mléka
15g čerstvého droždí nebo přiměřeně sušeného
30g másla
1 žloutku
1 polévkové lžíce cukru
Vykynuté těsto vyválejte na co nejtenčeji.
Ještě předtím si připravte na potření placky směs z
50g másla
4-5 lžic krupicového cukru
3 rovných lžiček skořice
Směsí potřete placku. Máslo je lepší s ostatním utřít jen změklé... já ho rozpustila až moc...
Trošku si nechejte v misce na závěrečné potření.Zarulujte, rozřízněte nožem a zamotejte ...
Kdo zkusí ???
Žádné komentáře:
Okomentovat